Masan Pressu
Ota yhteytt�

Masan Pressu - historiaa

Yritys nimeltä Masan Pressu aloitti toimintansa kuten hyvät yritykset monesti tekevät: monen mutkan kautta. Masan Pressun perustaja, Matti Nieto jäi työttömäksi syksyllä 1973 Container Financen palveluksesta. Töiden päättymisen jälkeen oli muutama uneton yö takana ja uusi elämäntilanne edessä. Työssään Masa oli päässyt tutustumaan peitteiden korjaamisen saloihin. Luonnolliselta tuntui jatkaa sitä, johon osaaminen jo löytyi - ja vieläpä kun työlle oli kysyntää.

Matti teki päätöksen ryhtyä yrittäjäksi ja vaimo Soile keksi kuvaavan nimen: Masan Pressu.

Ensimmäiseksi toimipaikaksi vuokrattiin tilat kerrostalon alakerrasta kanta-Porista. Masa kiersi ympäri kaupunkia korjaamassa autoilijoiden peitteitä paikan päällä ja osin pajallaan. Toiminnan laajetessa löytyi vuokratilat Uudenniityn teollisuusalueelta ja töihin palkattiin ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä. Samaan aikaan taloon hankittiin suurjaksosaumaaja, jolla saatiin laajennettua yrityksen palveluja.

Muutaman vuoden toiminnan jälkeen hankittiin omat tilat Koivuluodon kylästä Noormarkusta. Toiminta laajeni kahteen ulkopuoliseen työntekijään ja Soile-vaimo keskittyi huolehtimaan yrityksen kirjallisesta puolesta. Näihin aikoihin alkoi merkittävä erikoistuminen öljyntorjuntapuomien valmistukseen.

Vuoden 1980 tienoilla Nieton perhe muutti lähemmäksi asiakaskeskittymää, Harjavaltaan. Masan Pressu jatkoi aherrusta parhaimmillaan viiden vieraan työmiehen voimin, niin perinteisten pressujen kuin öljyntorjuntapuomienkin osalta.

Vuoden 1990 alkupuolella päätettiin rauhoittaa tilannetta ja toiminta siirrettiin Honkajoelle. Päätoiminta valmistuksen saralla sai jäädä ja tarmo keskitettiin peitteiden pesuun ja huoltoon. Näinä aikoina Masa työskenteli poikansa Samin kera kaksistaan, Soilen huolehtiessa edelleen kirjanpidon täsmäävyydestä. "Viisi vuotta saimme rauhassa tehdä töitä Pohjois-Satakunnan rajamailla, kunnes asiakkaiden pyynnöstä ajauduimme taas valmistuksen pariin Poriin", muistelee Masa.

Toimipaikaksi valikoitui Friitalan nahkatehtaan autohalli, jossa oli hyvät edelletykset toiminnan kehittymiselle. Mutta kuten aina, kaikki hyvä loppuu aikanaan ja näin kävi silloinkin: tuli tieto, että tilat puretaan ja taas oli aika vaihtaa paikkaa.

Onneksi "Ojantien onnellisten" parista löytyi pikaisesti uudet tilat, joten suuremmitta ongelmitta päästiin jatkamaan toimintaa. Myös Masan tytär Sanna aloitti noina aikoina oman aktiivisen uransa pressujen parissa ja samalla toiminta sitoutui täysin perheen pariin.

Taas kohtalo puuttui asiaan ja tilat lähtivät alta. Tällä kertaa uudet hyvät tilat löytyivät Hevosenkengästä Porin Harmaalinnan teollisuusalueelta mutta ainut ongelma oli missä viettää puoli vuotta: tilat kun valmistuivat vasta syksyksi ja elettiin jo kevään kynnyksellä. Hetken selvityksen tuloksena väliaikaiset tilat löytyivät Porin lentokentän lentokonehallista. Se kesä vietettiin töitä tehden ja paarmoista nauttien. Tämä lienee koko toiminnan aikaisista ajoista erikoisinta ja mukavinta aikaa.

Vuoden 2001 syksyllä Masan Pressu muutti nykyisiin tiloihinsa Hevosenkenkään. Tänä päivänä toimintaa pyörittää isänsä jalanjäljissä Sanna, pressumestari jo toisessa polvessa. "Toimimme edelleen perinteitä kunnioittaen, valmistamalla asiakkaan toivomusten mukaisia pressutuotteita ja palvelemme asiakkaita parhaamme mukaan", luonnehtii Sanna. 

Aivan kuten yrittäjä-Masallakin vuodet karttuu ja nuorempi sukupolvi on ottanut vetovastuun, myös uskollisten asiakkaiden parissa sukupolvenvaihdoksia on havaittavissa. Joidenkin talojen osalta jo kolmas sukupolvi luottaa edelleen Masan Pressun palveluihin.

 

Tervetuloa tutustumaan!

Toivottaa,
Pressumestari sekä alkuperäinen Pressumaakari porukoineen

MASAN PRESSU • p. 0400 830 949 • info@masanpressu.fi • Hevosenkenkä 16, FI-28430 PORI